KOLAM AWET MUDA JADI TUMPUAN ORANG RAMAI


Assalamualaikum.

harini nk tulis tentang mandi di kolam menjadi awet muda??? eeee biar betol?? tak percayalah aku. Tapi cerita ni memang menarik bagi fiezah tapi bagi korang i dont know o_O...........
Ribuan pengunjung membanjiri Kolam Banyu Biru, Pasuruan yang airnya dikatakan mempunyai khasiat awet muda.
KOLAM AWET MUDA JADI TUMPUAN ORANG RAMAI | PASURUAN, Jawan Timur. Beribu-ribu pengunjung membanjiri Kolam Banyu Biru di Winongan di sini pada setiap kali cuti Hari Raya Aidilfitri kerana airnya dikatakan mempunyai khasiat awet muda.

Malah, jumlah pengunjung mampu mencecah sehingga 5,000 orang pada satu satu masa.. huhu. banyak betollah sampaii desa water park pon kalah. Kalah ker? o_O

Koordinator Kolam Alam Banyu Biru, Djuma'adi berkata, pada tahun ini, kira kira 2 rinbu pengunjung termasuk dari luar wilayah pasuran datang ke tempat perkelahan itu pada hujung minggu lalu.

Katanya, berbanding tahun lalu, jumlah pengunung yang datang ke  kolam terbabiit meningkat tinggi pada tahun ini.

"Ekoran sambutan mengalakkan, pengelola Kolam Alam Banyu Biru menaikkan harga tiket masuk kepada 9 ribu rupiah. Kalau dalam malaysia maksudnya RM2.80. Waah, murah jugak tuh.  Sepanjang cuti aidilfitri berbanding 5 rupiah (rm1.60) pada hari biasa," katanya kepada beritajatim.com.

Difhamkan, jumlah pengunjung di kolam itu sentiasa meningkat setiap tahun kerana ramai yang percaya mereka akan menjadi awet muda sekiranya mandi di situ..
Fuhhh sape yang taknak jadi awet mudakan? Semua orang nak. Tapi cara ni betol ke? Huhuhu lupakan sajalah. Tak payahlah korang bersusah payah nak ke jawa nih... Korang pergi je beli produk2 yang boleh jadi awet muda.. kan senang tuh? Okey, sampai sini je ceritanya.. harap korang terhibur.. Assalamualaikum.